Ultimate magazine theme for WordPress.

ADMIR MUJANOVIĆ, OTAC DJEČAKA SA SLIKE OTVORENO: ‘Moje dijete će i dalje nositi ljiljane, a oni su izmislili…’ (VIDEO)

0 3


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/admir4857346-696×346.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/admir4857346-696×346.jpg”,”caption”:”Admir Mujanoviu0107 (Foto: Hayat.ba)”,”bg”:”435166″}]

Fotografija gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić kako sjedi u društvu dječaka u maskirnoj uniformi i sa beretkom na glavi, nastala tokom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, neočekivano je postala tema cjelokupne bh. javnosti.

Razlog tome je komentar Franje Šarčevića, asistenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu i urednika portala Prometej.ba. U emisiji ‘Istraga sedmice’ govorio je o tome Admir Mujanović, otac dječaka sa fotogafije nastale povodom Dana nezavisnosti BiH.

Twitter objava Franje Šarčevića u kojima napada sina Admira Mujanovića i gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić

Prijetnje su izmišljene. Ponosan sam što je to moje dijete. Danas obilježavamo Dan nezavisnosti. O Danu nezavisnosti se govorilo jedan ili dva dana i tu se stavlja tačka. Ali, evo mi i danas obilježavamo. Neko je iskoristio to i napravio lažni profil. Bio je pod mojim imenom. Skinuo je moju sliku. To je neko namjerno uradio. Nisam ni znao za to dok nisam vidio u medijima. Ja to nisam napisao. Nisam vidio prijavu. Dijete je bilo u mom društvu kada je gradonačelnica sa puno emocija tražila da se slika s njim. Dan nezavisnosti ostaje na rukama naše djece. Naša djeca trebaju biti prisutna prilikom svakog obilježavanja. Dozvolio sam da se moja dijete slika i objavi. Ono dijete je ponos BiH”, rekao je Mujanović u emisji “Istraga sedmice” na televiziji Hayat.

Kaže da je dijete doveo da obilježi rođendan domovini jer taj dan ostaje na njegovim, ali i na rukama ostale djece. “Ovu sliku vrijedi sačuvati kao simbol jednog beznadežno bolesnog društva kojem, bojim se, ni dragi bog više ne može pomoći”, napisao je Šarčević na društvenoj mreži X.com.

Kaže da smo bolesno društvo, a živi u tom društvu i od tog društva dobija platu. Je li i dalje trebamo kada se rukujemo sa ljudima koji su nebošnjaci da se rukujemo kao sa ljudima sa staklenom rukom? To govori o nama koju širinu imamo kao društvo i kolilko smo pozitivni”, govori Mujanović.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.