Ultimate magazine theme for WordPress.

Aleksandra Samardžić osvojila bronzanu medalju na Judo Grand Prix turniru u Austriji

0 0


Dodatnih 350 bodova za sjajnu judoku s kojim se učvrstila na poziciji koja vodi na Olimpijske Igre u Parizu.

Aleksandra Samardžić osvojila je bronzanu medalju na Judo Grand Prix turniru koji se održao u Austriji. Bh. predstavnica došla je sjajnog rezultata zahvaljujući kojem je osvojila dodatnih 350 bodova na ranking listi čime je ujedno se ujedno učvrstila na poziciji koja vodi na Olimpijske Igre u Parizu.

U prvom kolu bila je slobodna, da bi u šesnaestini finala savladala predstavnicu Švicarske, nakon čega je u osmini finala bila bolja od predstavnice Portugala. U četvrtfinalu je bila bolja od predstavnice Australije, da bi u polufinalu bila zaustavljena od predstavnice Italije. Ipak, u meču za bronzu uspjela je ostvariti pobjedu nad predstavnicom Poljske i osvojiti bronzanu medalju.

Jako sam sretna i zadovoljna, ovo je bio odličan dan za mene. Prva dva meča sam rješila maksimalnim rezultatom, ipponom. U četvrtfinalu sam imala borbu sa predstavnicom Australije koja je izuzetno neugodna, mene je do sada pobjeđivala, deseta je na svjetskoj rang listi, tako da mi ta pobjeda puno znači. U polufinalu sam nažalost izgubila od predstavnice Italije, napravila je prednost vazarijem koju ja nisam uspjela stići. Za bronzu sam imala meč sa predstavnicom Poljske, nju sam rješila na tri kazne, taktički i time sam osvojila svoju drugu Grand Prix medalju.

Samardžić nije krila sreću obzirom da je osim medalje, osvojila nove bodove na ranking listi koja vodi na Olimpijske Igre.

Ova medalja je jako značajna zato što donosi velike bodove, 350 bodova za svjetsku i olimpijsku rang listu što je svakako veliki korak prema Olimpijskim Igrama koje se na ljeto održavaju u Parizu. Svakako bih se zahvalila svima koji me podržavaju, a posebno trenerima Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi“, istakla je na kraju Samardžić.

Osim Aleksandre Samardžić nastupila je i njena sestra Anđela koja je poražena od predstavnice Japana, dok će svoj nastup danas imati Toni Miletić i Larisa Cerić.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.