Ultimate magazine theme for WordPress.

AMERIČKI AMBASADOR MICHAEL MURPHY IZ POROČARA: Video-poruka upućena političarima u BiH i svim negatorima genocida u Srebrenici…

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/07/photo_1647512161183.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/07/photo_1647512161183.jpg”,”caption”:”Foto: SLOBODNA BOSNA / S.S.”,”bg”:”25285a”}]

Američki ambasador Michael Murphy video-porukom oglasio se na društvenim mrežama, povodom još jedne godišnjice genocida u Srebrenici.

-Danas mi je ponovo čast i čast pridružiti se građanima BiH i odati počast žrtvama genocida u Srebrenici. Ove godine, 29 godina od genocida u Srebrenici, možemo osjetiti određenu dozu utjehe što se globalna zajednica ujedinila na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda kako bi ovaj dan, 11. jula, proglasila „Međunarodnim danom sjećanja i sjećanja na genocid iz 1995. Srebrenica”.

Nadamo se da će ova globalna solidarnost sa žrtvama genocida i njihovim obiteljima donijeti mir svima koji tuguju za strašnim gubitkom koji se ovdje dogodio. Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati ljude Srebrenice i govoriti protiv onih koji nastavljaju poricati genocid u Srebrenici. Također, nastavit ćemo podsjećati vlasti BiH na svim razinama na njihovu institucionalnu odgovornost da priznaju istinu o genocidu koji se dogodio u i oko Srebrenice u julu 1995. godine, da odaju počast žrtvama, da nastave potragu za nestalima i da se održe počinitelji genocida odgovaraju za svoje zločine, poručio je Murphy.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.