Ultimate magazine theme for WordPress.

Američki Senat odobrio je paket pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu od 95 milijardi dolara RTVTK

0 4


Američki Senat predvođen demokratama usvojio je u utorak paket pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu od 95,34 milijarde dolara, iako se suočava sa neizvjesnim putem u Predstavničkom domu pod kontrolom republikanaca.

Poslanici su tu mjeru odobrili sa 70 glasova za i 29, što je značajno premašilo cenzus od 60 glasova u Senatu na usvajanje, i uputili zakon u Zastupnički dom. Dvadeset dva republikanca pridružila su se većini demokrata u podršci prijedlogu zakona.

“Mora da su prošle godine, možda čak i decenije, otkako je Senat usvojio zakon koji ima toliki uticaj ne samo na našu nacionalnu bezbednost, ne samo na bezbednost naših saveznika, već i na bezbednost zapadne demokratije”, rekao je Senat. Vođa većine Chuck Schumer ubrzo nakon glasanja, prije zore.

Šumer je na konferenciji za novinare tokom dana rekao da je uvjeren da će zakon proći Predstavnički dom uz podršku stranke ako predsjedavajući republikanskog doma Mike Johnson dozvoli glasanje.

Oba doma Kongresa moraju odobriti nacrt prije nego što ga predsjednik Joe Biden potpiše kao zakon, prenosi Reuters.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.