Ultimate magazine theme for WordPress.

AMERIKANCI NAORUŽAVAJU IZRAEL I POVEĆAVAJU POMOĆ GAZI: ‘Apsurdno na mračan i ciničan način’

0 1


FOTO: Fakhri (Screenshot)

Stručnjak Ujedinjenih naroda u petak je kritizirao američke planove jačanja humanitarne pomoći Gazi, kao što je izgradnja privremene luke i dostava pomoći zrakom, rekavši da su to “apsurdne” i “cinične” metode sve dok SAD i dalje vojno pomaže Izraelu, prenosi Reuters.

U vrijeme kada Gazi prijeti glad pet mjeseci nakon početka izraelske akcije protiv Hamasa, američka je vojska avionima dostavila hranu tamošnjim stanovnicima i planira izgraditi privremenu luku za uvoz humanitarne pomoći na Sredozemnoj obali. Spuštanje pomoći iz zraka “ne čini puno da ublaži neishranjenost i ne čini ništa da zaustavi glad”, rekao je novinarima u Ženevi Michael Fakhri, UN-ov posebni izvjestitelj prava na hranu.

Upozorio je na kaos dok se izgladnjeli ljudi bore za namrnice i dodao da luke nitko nije tražio. “Kad zemlje koriste dostavu hrane iz zraka, kao i te pomorske luke, to je uobičajeno, ako ne i uvijek kad dostavljate humanitarnu pomoć na neprijateljski teritorij”; rekao je. Američka diplomatska misija u Ženevi nije odmah bila dostupna za komentar.

(TBT)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.