Ultimate magazine theme for WordPress.

BH JAHTE OSVAJAJU SVIJET: Veliki posao u Saudijskoj Arabiji

0 1


Kompanija Derubis, proizvođač brodova i kamp prikolica iz Bosne i Hercegovine, ulazi na tržište Saudijske Arabije osnivanjem prvog brodogradilišta i tvornice karavana u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, u sklopu King Abdullah Economic City (KAEC).

Ovo proširenje označava značajnu prekretnicu u Derubisovoj globalnoj strategiji rasta, pozicionirajući firmu kao ključnog igrača u industriji pomorstva i razonode u regiji, prenosi Biznisinfo.ba.

Derubis je potpisao ugovor o zajedničkom ulaganju sa Zahrani Holding Group, investicijskim konglomeratom osnovanim 1975. specijaliziranim za širok spektar industrija, od građevinarstva i ugovaranja do putovanja i turizma.

Ova saradnja koristi industrijsku stručnost obiju skupina za širenje unutar tržišta luksuznih plovila i karavana, regionalno i globalno.

Izgradnja prvog brodogradilišta za jahte i tvornice karavana započela je u februaru 2024., obilježavajući historijski trenutak za Saudijsku Arabiju i početak Derubisovog puta na tržište Saudijske Arabije.

Prvo brodogradilište jahti i tvornica karavana nalazit će se u razvojnom području industrijske doline King Abdullah Economic City (KAEC), koje se proteže na 185 kvadratnih kilometara duž obale Crvenog mora, gdje se nalazi luka King Abdullah, koja je proglašena najučinkovitijim kontejnerskom lukom Svjetske banke 2021.

U prvoj godini Derubis planira proizvesti 16 pogonskih katamarana (hibridni i električni pogon) te 240 karavana. Gledajući unaprijed, firma ima za cilj maksimalnu godišnju proizvodnju od 50 pogonskih katamarana i 480 karavana.

Ovaj strateški potez usklađen je s vizijom Saudijske Arabije 2030., planom čiji je cilj diversifikacija ekonomije kraljevstva i smanjenje njegove ovisnosti o nafti. Ulaganjem u sektore kao što su slobodno vrijeme i turizam, Derubis pridonosi ostvarenju ciljeva Vizije 2030, potičući ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta i održivi razvoj u regiji.

Brodogradilište će se baviti proizvodnjom visokokvalitetnih plovila za razonodu, dok će tvornica karavana proizvodit će vrhunske integrirane monokok karavane, prilagođene potrebe kupaca u Saudijskoj Arabiji i šire.

Bader Al Zahrani, predsjednik Zahran Holding Company, pohvalio je sporazum kao ključni korak zadovoljiti rastuće zahtjeve na tržištu brodova za rekreaciju i kamp prikolica.

“Ponosni smo što smo dio ovog revolucionarnog posla i radujemo se izgradnji prvog brodogradilišta luksuzne jahte i tvornice karavana u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. U skladu s ciljevima Saudijske vizije 2030 da diverzificira svoju ekonomiju, tvornica i njeno poslovanje imaju za cilj daljnje širenje pomorskog i karavanskog sektora u zemlji. Djelovanje unutar King Abdullah Economic City daje naše brodogradilište

i tvornica karavana idealne uvjete za procvat i zadovoljavanje potreba domaćeg stanovništva u procvatu tržište jahti, za koje se predviđa da će imati godišnju stopu rasta od 19,4% tokom 2022. 2028., a procjenjuje se da će veličina tržišta karavana i kamper-kuća porasti na CAGR od 5,7 posto tokom predviđenog razdoblja – komentirao je Al Zahrani.

Denis Kraljević, osnivač Derubis Yachtsa, dizajnera i konstruktora jahti i karavana, ističe filozofiju firme.

“U Derubisu vjerujemo da dobar dizajn i vrhunski proizvodi ne poznaju granice. Naša predanost izvrsnosti ne poznaje granice, a naše širenje na tržište Saudijske Arabije dokaz je našeg uvjerenja da kvaliteta i inovacija nadilaze geografska ograničenja. Ponosni smo što dijelimo istu viziju s našim partnerom u zajedničkom ulaganju, što nas dovodi do novih visina postignuća na tržištima pomorstva i karavana”, rekao je.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.