Ultimate magazine theme for WordPress.

Bh. juniori otputovali u Norvešku

0 0


U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u subotu 16. marta u Sarajevu, gdje su započeli pripreme za turnir grupe 3 elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti održan u Norveškoj.

Trener u stručnom štabu naše juniorske selekcije Amir Spahić je izjavio:

„Prije svega želimo izraziti duboku zahvalnost NS/FS BIH na pružanju izvanrednih uslova za rad, što ova selekcija uvijek ima. Grupa u kojoj se nalazimo je dosta izjednačena, gdje svaka ekipa vidi svoju priliku za napredovanje. S obzirom na to da se na Evropsko prvenstvo U-19 plasira samo osam ekipa, svjesni smo izazova koji stoje pred nama u kvalifikacijama.

Ponosni smo na kvalitet igrača u našem timu i njihovu odlučnost da ostvare plasman na EURO, te da dostojanstveno predstavljaju našu državu. Atmosfera među igračima je izvrsna, a radujemo se što smo svi zdravi i spremni za izazove koji nas očekuju. Svjesni smo da su pred nama teške i zahtjevne utakmice u Norveškoj, gdje bi i jedan gol mogao odlučiti ko će se kvalifikovati na EURO. Spremni smo dati sve od sebe i boriti se do posljednjeg trenutka kako bismo ostvarili naše ciljeve.“

Raspored utakmica:

Bosna i Hercegovina – Izrael, 20. mart 2024. 19:00h, Odd Stadion, Skien

Norveška – Bosna i Hercegovina, 23. mart 2024. 15:00h, Odd Stadion, Skien

Crna Gora – Bosna i Hercegovina, 26. mart 2024. 19:00h, Kjølnes, PorsgrunnSource link

Leave A Reply

Your email address will not be published.