Ultimate magazine theme for WordPress.

Bolne istine: Zašto muškarci napuštaju svoje partnerke?

0 6


Postoji bezbroj načina da napustite partnera, ali svaki razlog dovodi do postavljanja istog bolnog pitanja: zašto?

Evo sedam bolno iskrenih razloga zašto muškarci napuštaju svoje partnerke, objasnili su stručnjaci za odnose:

Zato što su imali iluziju

Jedan od razloga zašto muškarci napuštaju svoje partnerke je taj što shvate da osoba za koju su se vjenčali, ili su mislili da su se vjenčali, više nije ista osoba kao kada su je izabrali za partnera.

Postojala je iluzija ili san o tome ko je njihova žena na početku veze, ali više ne.

To može biti zato što se vaš partner promijenio ili zato što ste se vi promijenili – ili zato što je vaša percepcija rano bila naivna ili iskrivljena na neki nerealan način. Ali kada jednom vidite i priznate istinu o svojoj vezi i onome ko ste, teško je ostati u njoj osim ako se neko od vas ne promijeni, kaže dr Kortni Voren, sertifikovani klinički psiholog.

Jer nedostaje emocionalna sigurnost

Kada se partneri ne osjećaju sigurno u svojoj vezi, biće teško ostvariti komunikaciju i intimnost u vezi.

To može dovesti do prekida komunikacije i nagomilavanja ljutnje. Vremenom, loše počinje da nadmašuje dobro, zbog čega raskid izgleda privlačnije, smatra stručnjakinja Blair Nicole, porodična i bračna terapeutkinja.

Zato što su se odselili iz straha

Izražavaju se u svojim interesima, ciljevima, vrijednostima i nepoštivanju ličnih izbora.

Jedan ili oba supružnika više ne zadovoljavaju svoje potrebe, jedan ne želi ništa da menja i plaši se, a drugi radi na sebi na nove načine.

Zato što su seksualno nekompatibilni

Tužno ali istinito, čak i ako je seks na početku bio dobar, mnogi ljudi s vremenom shvate da ih partner više ne privlači kao na početku. “Iako loš ili mrtav seksualni život za većinu nije raskid, srećem ljude koji žele da odu kako bi pronašli više sreće i kompatibilnosti sa drugom ženom”, kaže dr. Gloria Brejm, seksualni terapeut.

Zbog totalnog samopožrtvovanja

Uvek zadovoljite svoju ženu nauštrb sopstvenih potreba. Ako svoje potrebe stalno ostavljate po strani kako biste zadovoljili njene, vjerovatno pokušavate da vaš brak bude sretan, ili barem miran, i izbjegavate svađe. Ali s vremenom će se u vama nakupiti toliko ljutnje da nećete moći osjetiti ljubav koju ste nekada osjećali prema njoj, a još manje strast. Da bi brak trajao, oba partnera moraju imati osjećaj da se njihove potrebe poštuju.

Jer bi bili sretniji sami

“Kao muž, shvaćate da je vaša privlačnost bila površna jer vam je rekla da vas voli i da radi stvari da vam ugodi. A kad se oženiš, onda odjednom više nemaš ništa zajedničko sa njom“, smatra Merilin Saterlend. U početku ste bili centar njenog sveta, davala vam je komplimente, išla sa vama u bioskop koji volite, išla na izlete na mesta koja ste želeli da posetite a onda je odjednom sve stalo. Bilo je zabavno, ali sada se čini da nemate o čemu razgovarati s tom osobom i da bi vam bilo mnogo bolje da ste sami.

Zbog emocionalne nedostupnosti ili neriješene emocionalne traume

Početne faze veze (faza medenog mjeseca) su zabavne i uzbudljive. Način na koji naš mozak reagira na novu ljubav sličan je načinu na koji mozak reagira na tvari koje izazivaju ovisnost. Oslobađaju se tone hemikalija za dobar osećaj i stvari su lake. Tada vidimo ono najbolje jedni u drugima. Vremenom se ove hemikalije potroše i partneri počinju da uočavaju nedostatke drugih. Stvari postaju stvarne. Za ljude koji imaju neriješene probleme iz prošlosti, traume ili su jednostavno emocionalno nedostupni za dublju vezu, ova prepreka može biti nepremostiva, kaže Blair Nichol.

Zbog prevare

„Na osnovu mog profesionalnog iskustva, moram reći da većina mojih klijenata i potencijalnih klijenata često identifikuje prevaru kao okolnost koja ih je dovela u moju kancelariju. Štaviše, za razliku od drugih uzroka razvoda, koji često funkcionišu u kombinaciji, samo ovo može biti razlog za raspad braka, čak i ako je sve ostalo u vezi bilo savršeno”, kaže Ronald Bavero, advokat za razvode.

(TIP/Izvor: news.me/Foto: Naš gusarski život)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.