Ultimate magazine theme for WordPress.

Bosna i Hercegovina danas otvara pregovore o Sporazumu o saradnji sa FRONTEX-om

0 2


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastaće se danas sa zamjenikom generalnog direktora za unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji Oliverom Onidijem.

Ovaj sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici bh. tima za pregovore o Sporazumu o saradnji sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX), predvođeni direktorom Granične policije BiH Mirkom Kuprešakovićem, obilježit će službeni početak pregovori o tekstu sporazuma.

– Nakon uspostavljanja operativne saradnje sa EUROPOL-om, ovaj sporazum prati važan korak za BiH u integraciji u zajednički evropski sigurnosni prostor. Na ovaj način Ministarstvo sigurnosti ispunjava jednu od važnih pretpostavki za otvaranje pregovora između Bosne i Hercegovine i Evropske unije – saopćeno je iz ove institucije.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je na vanrednoj sjednici 8. februara Odluku o pokretanju pregovora za zaključivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu ( FRONTEX) u Bosni i Hercegovini.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.