Ultimate magazine theme for WordPress.

Bosna i Hercegovina prezentira turističku ponudu na sajmu ITB Berlin

0 0


Niz partnera iz javnog i privatnog sektora, uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH) i USAID Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam), udružilo je snage da bi zajednički prezentirali turističku ponudu Bosne i Hercegovine, u okviru sajma turizma ITB Berlin koji se održava od 5. do 7. marta.

Na bh. štandu, koji je danas posjetio i ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut, izlagači su Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Turistička organizacija Republike Srpske, Turistički klaster Hercegovina, Fortuna Tours iz Mostara i niz turističkih agencija, hotela i drugih predstavnika bh. turističkog sektora.

U okviru Sajma, javnosti će biti prezentirana prva destinacijska web stranica Bosne i Hercegovine www.discoverbih.com , koju je razvila VTK BiH uz podršku projekta USAID Turizam.  

Kako je kazao sekretar Grupacije za turizam i ugostiteljstvo BiH u VTK BiH Darko Pehar, nova destinacijska web stranica Bosne i Hercegovine značajan je korak u nastojanjima da ‘promoviramo našu zemlju kao vrhunsku turističku destinaciju na međunarodnom nivou’.

– Vjerujemo da će ta digitalna inicijativa značajno doprinijeti povećanju turističkog prometa te otvaranju novih poslovnih prilika za naše turističke operatere. Ovo je tek početak našeg plana da, kroz tehnološke inovacije i digitalnu promociju, nastavimo jačati pozicije Bosne i Hercegovine na međunarodnom turističkom tržištu – rekao je Pehar.

Sajam ITB Berlin jedan je od najprestižnijih i najutjecajnijih događaja na svjetskoj sceni turizma i putovanja koji okuplja ključne aktere iz svijeta – od turističkih organizacija, agencija, hotelijera, do tehnoloških inovatora i start-up kompanija.

Bh. izlagači na Sajmu ITB Berlin očekuju da će zajednička promocija turističkih potencijala zemlje otvoriti nove mogućnosti za suradnju, privući investitore i doprinijeti povećanju broja posjetilaca – saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

(TIP/Izvor: Fena)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.