Ultimate magazine theme for WordPress.

“BOŽIJI PARTIZANI” IZVELI MASOVNU DIVERZIJU: Uništeni komunikacijski kanali između Evrope i Azije!

0 2


FOTO: (AFP)

Četiri podvodna komunikacijska kabla između Saudijske Arabije i Džibutija (prolaz Bab el-Mandeb) u posljednjih su nekoliko mjeseci izbačena iz pogona. Rezultat je to napada jemenski hutista, pobunjeničke skupine koju podupire Iran, navodi se u izvješću izraelskog portala Globes, javlja Jerusalem Post.

Uspješno uništenje kabla, za koje se vjeruje da pripadaju sistemima AAE-1, Seacom, EIG i TGN, označava ozbiljan poremećaj komunikacija između Europe i Azije.

Najveći dio neposredne štete snosit će zaljevske države (Saudijska Arabija, Oman, Bahrein, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt i Irak) te Indija, piše Globes.

Kabal AAE-1 povezuje Istočnu Aziju s Europom preko Egipta, povezujući Kinu sa Zapadom kroz zemlje kao što su Pakistan i Katar.

Kablovski sistem Europe India Gateway (EIG) povezuje južnu Evropu s Egiptom, Saudijskom Arabijom, Džibutijem, UAE i Indijom.

Seacom kabal povezuje Evropu, Afriku i Indiju, a povezan je s Južnom Afrikom.

Huti ne odustaju

Jemenski pokret Houthi kojeg podupire Iran, a koji nije međunarodno priznata vlada te zemlje, ali koji kontrolira njezine najmnogoljudnije segmente, već mjesecima napada međunarodne trgovačke rute, proglašavajući solidarnost s Palestincima dok Izrael vodi rat protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i saveznici počeli su posljednjih mjeseci poduzimati akcije protiv hutista kao odgovor na napade, ali hutisti, bez obzira na to, od napada ne odustaju.

(TBT)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.