Ultimate magazine theme for WordPress.

Centralno grijanje Tuzla: Revitalizacija mreže daljinskog grijanja za blok B na Sjenjaku

0 1


Centralno grijanje d.d. Tuzla je u noćnim satima 18. januara imalo prekid u snabdijevanju toplinskom energijom kompletnog sistema daljinskog grijanja izazvanog curenjem u kolovoznoj traci u naselju Sjenjak između blokova B i C na vrelovodnom ogranku za blok B.

U proteklih 10 godina u više navrata u ljetnim mjesecima izvodili su se radovi na sanaciji i rekonstrukciji dotrajale mreže daljinskog grijanja u naselju Sjenjak (rekonstrukcija vrelovodnog ogranka za Dom za nezbrinutu djecu i Japansku školu, rekonstrukcija vrelovodnog ogranka na dionicama K14-K16, K16-K18, K12-K13, K13-K14, rekonstrukcija svih toplinskih podstanica u naselju Sjenjak i rekonstrukcija toplovodne mreze za blokove D i E) sa jedne strane i stvaranja preduslova za proširenje mreže i spajanja novih korisnika sa druge strane (stambeno poslovni objekat Sjenjak 2, Stambeno poslovni objekat Hezz).

”Obzirom da smo u tekućoj sezoni imali ispad na vrelovodnom ogranku za objekat B u naselju Sjenjak i uzimajući u obzir da je mreža na pomenutoj dionici dotrajala, kao društveno odgovorno preduzeće Centralno grijanje d.d. je odmah po sticanju uslova (temperature vanjskog zraka preko 8 stepeni Celzijusa) uz kratkotrajne prekide u snabdijevanju bloka B, odlučilo da izvrši revitalizaciju mreže daljinskog grijanja za blok B. Ovom rekonstrukcijom u sezoni stvaraju se uslovi da se u toku ljetnih mjeseci (sezona remonta) pristupi nekim drugim poslovima kojim će se povećati pouzdanost sistema u narednoj sezoni i omogućiti isporuka toplinske energije bez prekida”, navode iz Centralno grijanja Tuzla.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.