Ultimate magazine theme for WordPress.

Četiri zemlje u Evropi večeras neće pomjeriti kazaljke na satu

0 0


Većina satova na uređajima spojenim na Internet ili neku bežičnu mrežu pomaknut će se sama, pa se ne morate brinuti oko pomicanja satova na računalima, u automobilima, mobitelima ili pametnim telefonima.

Svi ljubitelji sna i spavanja, nažalost ovu noć će spavati jedan sat kraće. Dakle ako se želite u nedjelju 31.03.2024. ujutro probuditi po tačnom satu, pomjerite sat unaprijed sve satove koji se automatski ne ažuriraju.

Većina ljudi to radi već kada krene na spavanje, pa ako liježete u 22h, večeras ćete sat pomjeriti na 23h i krenuti na počinak.

Ljetno računanje vremena u Europi

Bilo je najavljeno kako bi 2021. godine u Europi trebalo prestati s ovom praksom, međutim do daljnjeg i nove odluke Europske komisije i vlada pojedinih država, ova praksa će se nastaviti.

Većina zemlja u Europi pomaknut će svoje satove sat unatrag u listopadu, da bi se satovi ponovno vratili u normalno računanje vremena.

SAD i Kanada započinju s ljetnim računanjem vremena dvije sedmice ranije.

Za sada je promjena vremena u Europi sinhronizirana, te uključuje sve zemlje u Europskoj uniji i većinu europskih zemlja izvan Europske unije poput Velike Britanije, Norveške i Švicarske.

U ovom je stoljeću čak 14 zemalja odustalo od mijenjanja vremena, a četiri zemlje nalaze se u Europi. Island, Bjelorusija, Rusija i od nedavno u Turskoj nema pomicanja kazaljki ma o kojem se godišnjem dobu radi.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.