Ultimate magazine theme for WordPress.

Čišćenje i uređenje javnih površina u Tuzli

0 3


U okviru redovnih aktivnosti Službe za komunalne poslove, građevinarstvo i poslove mjesnih zajednica, preko PUK-a Komunalac započeto je uređenje javnih površina u skladu sa utvrđenim Programom.

Trenutno se sprovode aktivnosti na čišćenju dječijih igrališta od nagomilanog lišća i smeća nastalog tokom proteklog zimskog perioda. Osim čišćenja, unutar igrališta se orezuju stabla i uklanjaju polomljene grane koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost od pada i uzrokovati neželjene posljedice.

S obzirom na povoljne temperature, oprane su i asfaltne površine šetališta, trgova i magistralnih puteva. Već su obavljene pripremne radnje, uključujući uklanjanje blata i prašine, a očišćene su i odvodne rešetke radi efikasnog odvodnjavanja vode. Navedene aktivnosti će se nastaviti iu narednom periodu prema utvrđenom Planu i Programu.

¨U slučaju pada temperature ili novih snježnih padavina, ekipe će biti preusmjerene na održavanje zimskih službi kako bi se obezbijedila prohodnost javnih površina’, saopšteno je iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

(SAVJET)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.