Ultimate magazine theme for WordPress.

Danas slavimo Dan očeva | RTVTK

0 0


Danas, 19. ožujka, obilježava se Dan Očeva, što je prilika za slavljenje i poštovanje uloge očeva u obitelji i društvu. Ovaj poseban dan posvećen je očinskoj ljubavi, predanosti i podršci koju očevi pružaju svojoj djeci.

Nema sumnje da očevi igraju vrlo važnu ulogu u životu svakog djeteta, a ta uloga je veoma izazovna. Neki očevi odustanu od očinstva, a oni drugi uče, štite, vole i uvijek su tu za svoju djecu.

Ono što je najvažnije, imaju posebnu vezu sa svojom djecom koju niko drugi nema. Djeci su najdraži brižni očevi koji priznaju jednakosti između polova i generacija. Ta potvrda čini značaj oca u životu djeteta još većim.

Činjenica je da se i očevi ponekad ponašaju kao majke, ali i da se majke povremeno ponašaju kao očevi. Važno je da roditelji imaju izbalansirane uloge, jer one omogućavaju svakom djetetu da postanu samostalni i samosvjesni.

Očevi imaju veliki utjeacj na psihoseksualni razvoj dječaka. Kao jedini muškarci u porodici i emotivni partneri majke, očevi imaju funkciju muškog uzora i objekta identifikacije, koji doprinose razvoju samosvjesnog i stabilnog seksualnog identiteta sinova. Već u drugoj godini života počinje proces usvajanja takozvanog polnog identiteta.

U čast svih očeva na ovom svijetu, sastavili smo prekrasnu fotogaleriju kojoj fotografije govore o sebi i prikazuju očeve dok drže svoje bebe i uživaju u vremenu provedenom s njima.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.