Ultimate magazine theme for WordPress.

Debevcu i Mehmedagiću ukinuta mjera zabrane napuštanja boravišta | RTVTK

0 0


Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je suspendovanom predsjedniku te institucije Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno–sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću, osumnjičenima za zloupotrebu položaja i druga djela, ukinuta mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Državnog suda pojašnjavaju da su Debevcu i Mehmedagiću na snazi ostale druge mjere zabrane koje su izrečene kada im je sredinom marta ukinut pritvor, saopćeno je iz Državnog suda za Detektor.

– Utvrđeno je da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju mjere zabrane putovanja, mjere obaveznog povremenog javljanja državnom organu i mjere zabrane sastajanja s određenim osobama – navedeno je za Detektor iz Suda BiH.

Tužilaštvo je ranije za osumnjičene predložilo mjere kućnog pritvora, zabranu kontaktiranja s osumnjičenima Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom, te 45 svjedoka.

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su sredinom decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave. Tada im je određen pritvor u kojem su proveli skoro tri mjeseca, nakon čega su im određene mjere zabrane.

Istraga u odnosu na Debevca kasnije je proširena na “primanje dara za trgovinu uticajem”, te “lažno predstavljanje“ i “kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova”.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.