Ultimate magazine theme for WordPress.

Delegacija Vlade TK na obilježavanju 26 godina Općine Sapna

0 2


Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić u pratnji ministra finansija Suada Mustajbašića, ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Fedahije Ahmetovića i ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Fadila Alića prisustvovao je svečanosti povodom obilježavanja 26. godišnjice Općine Sapna.

Prije zvaničnog programa obilježavanja delegacija Vlade TK obišla je lokacije na kojima su završeni, ili su još u toku radovi projekata za koje je sredstva izdvojila Vlada Tuzlanskog kantona.

„Lijepo je vidjeti da oni koji vode općinu, predvođeni načelnikom Mahmutovićem, realizuju sve na adekvatan način. Obišli smo objekat Doma kulture koji je u izgradnji gdje je Vlada TK također učestvovala sa značajnim sredstvima i na taj način želimo da pošaljemo poruku i onima koji predstavljaju vlast, načelniku i vjećnicima i samim građanima općine Sapna da Vlada TK ulaže u, uslovno rečeno, manje sredine što kroz posebne propise kao što je Zakon o nerazvijenim i manje razvijenim općinama, što kroz sve naše ostale programe. Naravno, ovo je i prilika da kroz razgovor i komunikaciju sa samim građanima i sa predstavnicima građana poslušamo šta su to dalji prioriteti u radu kako bismo na taj način mogli kvalitetnije planirati naše aktivnosti i projekte“ , kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Delegacija Vlade TK obišla je radilišta na vodotoku Grabovački potok, u Mjesnoj zajednici Međeđa. Za regulaciju vodotoka Vlada je putem resornog ministarstva izdvojila 100.000 KM. Među projektima koji su u protekloj godini realizovani na području općine Sapna uz podršku Vlade TK je i obezbjeđenje dodatnih količina vode za potrebe općine sa novog bunara i izgradnja potisnog cjevovoda u šta je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK izdvojilo 771. 936 KM.

Zadovoljstvo urađenim  ali i prilikom da na svečan način obilježe postojanje općine izrazio je i načelnik Zudin Mahmutović.

„Svakako da je ovo za nas jedan od najznačajnijih datuma, uz formiranje naše brigade u ratnom periodu. Poslije toga svakako da je najznačajniji datum formiranje Općine Sapna. Danas je 26 godina od formiranja. Koristim priliku da svim građanima općine Sapna, kako u državi BiH tako i u dijaspori, čestitam Dan općine. Na skroman i dostojanstven način u mjesecu ramazanu obilježit ćemo ovaj praznik“, kazao je načelnik Mahmutović.

Zvaničnici su položili cvijeće na Centralno spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni nakon čega je godišnjica obilježena  svečanom sjednicom Općinskog vijeća Sapna uz kulturno-umjetnički program i iftar.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.