Digital Marketing Manager, Conversion Rate Optimization

Job title: Digital Marketing Manager, Conversion Rate Optimization

Company: Cloudflare

Job description: Lokacije rada: San Francisco, Los Angeles, Austin ili US Remote

O ulozi

Cloudflareov Self-Serve tim traži visoko motiviranog menadžera marketinga rasta koji će preuzeti vodstvo u planiranju, razvoju i izvođenju CRO eksperimenata i kampanja. Naš tim je odgovoran za pokretanje rasta Cloudflare-ove velike samouslužne baze korisnika. Da bismo to učinili, koristimo pristup vođen podacima, proizvodima i eksperimentima kako bismo pomogli kupcima da iskuse vrijednost naših proizvoda i usvoje više Cloudflare rješenja. Posjedovat ćete sveobuhvatne CRO napore – od identificiranja problema konverzije do planiranja eksperimenta i analize podataka – i koristiti ih da nam pomognete u postizanju kvartalnih i godišnjih ciljeva rasta.

šta ćeš da radiš?

• Izgradite i posjedujte CRO program od kraja do kraja.
  • Iskoristite svoju stručnost u web analitici, SEO-u, UX dizajnu i testiranju korisnika da analizirate podatke konverzije toka i date preporuke za optimizaciju samouslužnih marketinških stranica i tokova kupovine.
  • Razvijte grafički i pisani sadržaj koji ima odjek kod publike i poboljšava stope konverzije toka.
  • Konceptualizirajte, dizajnirajte, kreirajte i testirajte više kombinacija sadržaja usmjerenog na korisnika koristeći različite medije (grafika, video, interaktivni, tekst, itd.) s ciljem povećanja angažmana korisnika i konverzije na stranici.
  • Upravljajte dizajnom i implementacijom testova i eksperimenata i izgradite Cloudflareovu strategiju testiranja na licu mjesta za samouslužne proizvode.
  • Pregledajte i riješite probleme s praćenjem događaja na webu i u aplikaciji.
  • Razvijte duboko razumijevanje Cloudflare proizvoda, personala korisnika i različitih korisničkih putovanja unutar proizvoda.
  • Sarađujte sa internim i/ili eksternim timovima za brend, dizajn, plaćene medije, digitalno iskustvo i marketing proizvoda kako biste isporučili kreativna sredstva (žičani okviri i dizajni odredišne ​​stranice, kopije oglasa i stranica, video materijali i materijali za prikaz, itd.).
  • Sarađujte s digitalnim operaterima kako biste osigurali precizno praćenje i mjerenje vaših kampanja.

Primjeri poželjnih vještina, znanja i iskustva

• 5+ godina provođenja A/B i multivarijantnog testiranja i dizajniranja web stranica s visokom konverzijom za tehnološke SaaS kompanije
  • Dobro razumijevanje UX/UI principa i relevantno radno iskustvo
  • Vještine analize web/aplikacije na stručnom nivou