Ultimate magazine theme for WordPress.

“Divanhana” nam predstavlja novu pjesmu Bajami!

0 0


Pjesma je poklon svim poštovaocima kreativnog rada benda “Divanhana”, koji na svjetskoj muzičkoj sceni niže samo uspjehe.

Nova autorska pjesma “Bajami” sasvim sigurno je blagi zaokret u odnosu na ono što je publika do sada od “Divanhane” mogla čuti a plod je fuzije sevdaha i zanosne flamenko muzike. Upravo taj flamenko osjećaj pjesmi je udahnuo Luis Robisco, jedan od najcjenjenijih majstora flamenko gitare u svijetu.

Robisco je član “Barcelona Guitar Trio”, kojemu je čitav svijet pozornica, od Koreje do Južne Amerike. Maestro Robisco se na svom svjetskom muzičkom putovanju na trenutak zaustavio u Bosni i Hercegovini, kako bi ostavio trajan pečat našoj tradicionalnoj pjesmi sevdalinci.

“Sretna sam što smo već s prethodnim albumom napravili iskorak i krenuli putem autorskog stvaralaštva inspirisanog sevdahom, kako u muzičkom, tako i u poetskom smislu. Jedan takav projekat je i naša nova pjesma ‘Bajami’“ nastala kao posljedica divnog poznanstva i saradnje s Luisom Robiscom. On nam je pokazao svu ljepotu španske muzičke tradicije i ova pjesma je mozaik upravo tih različitosti s kojima smo došli i svega onoga što smo s ljubavlju u nju utkali”, izjavila je vokalistica “Divanhane” Selma Droce.

Pjesma je snimana u studiju Modra Rijeka u Sarajevu, u saradnji sa producentom Borjanom Miloševićem. Uz članove benda Divanhana i Luisa Robisca, pjesmu su svojim muzičkim umijećem oplemenili i poznati španski basista Javi Martin, kao i perkusionista Lucas Balbo.

Video za pjesmu, režiju, montažu i color potpisuje dugogodišnji saradnik benda Sallex Perić-saopćeno je iz benda “Divanhana”.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.