Ultimate magazine theme for WordPress.

Dječak (11) umro nakon što je učestvovao u onlajn izazovu: Očajna porodica uputila apel

0 0


Porodica iz Ujedinjenog Kraljevstva je u žalosti nakon popularnog onlajn izazova koji je doveo do smrti malog dječaka, javlja magazin People.

Tomi-Li Grejsi Bilington (11) doživio je srčani zastoj i kasnije je umro u kući prijatelja u Lankasteru nakon što su njih dvojica pokušali da izvedu izazov koji je na društvenim mrežama poznat kao “hromiranje” tokom spavanja.

Hromiranje — takođe poznato kao puhanje — uključuje “udisanje toksičnih hemikalija, često iz proizvoda za domaćinstvo, da bi se omamio”, prema The Times of London, koji je izvestio o smrti dječaka.

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), hromiranje je “namerno udisanje isparljivih supstanci i može da izazove ozbiljnu štetu integritetu centralnog nervnog sistema i poremeti normalne putanje psihološkog, emocionalnog i neurobiološkog razvoja”.

“Tomi-Li je odmah doživio srčani zastoj i odmah umro. Bolnica je učinila sve da pokuša da ga povrati, ali ništa nije uspjelo. On je preminuo”, rekla je dječakova baka.

“Obje naše porodice su potpuno uništene, ali svi želimo isto. Ovo nas sve lomi, ali želimo da pomognemo da se spasu životi druge djece i da porodicama podignemo svijest da svoju djecu čuvaju”, rekao je član porodice.

U Australiji je “hromiranje” takođe odnijelo živote nekoliko tinejdžera. Prošlog proleća, u gotovo identičnom incidentu umrla je učenica 8. razreda iz Melburna Esra Hejns.

“To je bila samo redovna rutina druženja sa svojim drugovima”, rekla je njena majka Andrea za australijski informativni program A Current Affair.

Ali dok je bila na zabavi, njeni roditelji kažu da je Esra udahnula hemikalije iz limenke dezodoransa da bi se brzo napila, što je na kraju izazvalo njenu smrt.

(TIP/Izvor: telegraf/Foto: N1/Ilustracija)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.