Ultimate magazine theme for WordPress.

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ OČAJAN: ‘Iza nas je još jedna iscrpljujuća i bizarna sjednica, na kojoj su po nalogu SNSD-a…’

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/02/drasko_stanivukovic_sb_1_1_2.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/02/drasko_stanivukovic_sb_1_1_2.jpg”,”caption”:”Drau0161ko Stanivukoviu0107 (Foto: Slobodna Bosna/Arhiv)”,”bg”:”c3c3ca”}]

Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog zasjedanja Skupštine grada, usvojen je dnevni red i završena je diskusija po dvije tačke dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo još jedna u nizu teških i iscrpljujućih sjednica tokom kojih su ponovo odbijene tačke značajne za svakodnevni život građana Banjaluke.

“Iza nas je još jedna iscrpljujuća i bizarna sjednica, na kojoj su po nalogu SNSD-a odbijene tačke koje se odnose na životne teme. Odbijena je odluka da se obezbijedi besplatan i povoljniji javni prevoz. Odbijena je i odluka za povećanje subvencija za privatne vrtiće, ali i odluka da se borimo da kladionice i kockarnice ne budu smještene u blizini škola”, kazao je on.

Dodao je da su pokušali spriječiti i da se tačka za rješavanje vodosnabdijevanja sa sistema Banjica stavi na dnevni red.

“Iako je prijedlog za pitanje sistema Banjica na kraju stavljen na dnevni red, uvjeren sam da će SNSD učiniti sve da to ne bude usvojeno”, rekao je Stanivuković, prenose Nezavisne novine.

On je istakao da će pozvati na zajedničku borbu penzionere, ali i sve ostale građane kojima su ovakvim odlukama uskraćena mogućnost da ostvare neka prava i da dobiju neke povoljnije i bolje uslove.

Naime, tokom zasjedanja odbornici su imali višečasovnu raspravu o dnevnom redu, koji je usvojen tek u kasnim poslijepodnevnim časovima, a danas će se u nastavku ovog zasjedanja pred odbornicima, naći odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema “Banjica”, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci za 2024. godinu.

Osim toga, gradski parlamentarci razmatraće i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.