Ultimate magazine theme for WordPress.

DUNOVIĆ O SASTANKU DRŽAVNE VLASTI: ‘Sve nešto razmišljam, ko će popustiti…’

0 2


[{“img”:”/img/vijesti/2024/02/milan_dunovic_sb_1_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/02/milan_dunovic_sb_1_1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”241d41″}]

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 15 sati održat će se sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na razini Bosne i Hercegovine.

Lider “Naroda i pravde” Elmedin Konaković izrazio je nadu da će biti napravljen iskorak, uzimajući u obzir važnost puta BiH ka EU. Slično je uoči sastanka prokomentarisao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa. Geopolitička situacija je složena. Narodi tako snažnih historijskih sjećanja kao što su narodi Balkana uvijek su podložni utjecajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa”, naveo je Dodik.

Milan Dunović, zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH, također je prokomentarisao najavu današnjeg sastanka u Mostaru.

“Sve nešto razmišljam ko će popustiti na današnjem sastanku. Ko baštini tradiciju popustljivosti u parlamentarnoj većini? Ili samo nemaju viziju i zahtjeve?”, pita se Dunović.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.