Ultimate magazine theme for WordPress.

ELMEDIN KONAKOVIĆ SE OBRUŠIO NA SDA: ‘Bolesni su pokušaji da izvrćete moju izjavu…’

0 1


[{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/elmedin_konakovic1.png”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/elmedin_konakovic1.png”,”caption”:”Elmedin Konakovi\u0107″,”bg”:”1f203a”}]

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) optužili su jučer Elmedina Konakovića (NiP) da želi Javne RTV servise staviti u službu vlasti i Trojke.

“Ucjena predsjednika NIP-a da će problemi finansiranja javnih medijskih servisa, FTV-a i BHRT-a, biti riješeni kada budu instalirani kadrovi ‘koji rade onako kako politike Trojke od njih traže’, skandalozan je nasrtaj na slobodu medija. Javni medijski servisi moraju biti u službi građana, koji ih i finansiraju, a ne u službi vlasti, kako bi to u nevjerovatno autokratskom maniru željeli Konaković i Trojka”, naveli su iz SDA.

Naveli su da interes javnosti, uređivačka nezavisnost i poštivanje novinarskih standarda moraju biti principi rada javnih medijskih servisa, a ne želje pojedinih političara da se provode i pravdaju njihove promašene politike.

Sada se oglasio Konaković koji kaže da su ovo “bolesni pokušaji izvrtanja izjave”.

“Politike NiP-a i Trojke su neovisni mediji. Bolesni su pokušaji da izvrćete izjavu. Posebno vi koji ste mijenjali Statut BHRT-a pa sad i portira na BHRT-u bira UO kojeg biraju politike”, poručio je Konaković.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.