Ultimate magazine theme for WordPress.

FEDERALNA TELEVIZIJA OBJAVILA ŠOKANTNU VIBER PREPISKU: Pogledajte kako su osmišljene ucjene uoči sastanka menadžementa BHRT-a i predstavnika Trojke (VIDEO)

0 1


U petak, 16. februara, na adresu Radio-televizije Federacije stiglo je ucjenjivačko pismo generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića i članova tamošnjeg Upravnog odbora. U njemu prijete da će, ukoliko do 23. februara naša televizija ne uplati traženi iznos, BHRT pristupiti mjerama smanjenja obima usluga, a što će ugroziti proizvodnju programa. A, ukoliko Federalna televizija ne izvrši plaćanje traženih usluga, od 7. marta BHRT će našoj kući uskratiti sve usluge produkcije osim Dnevnika u 19:30. Da su ovakve prijetnje i brutalni potezi bili osmišljeni ranije, dokazuje prepiska na Viberu između generalnog direktora BHRT-a i njemu lojalnog rukovodica jednog od tehničkih odjela BHRT-a, piše Federalna televizija koja je objavila prepisku koju su, kako navode, dobili od kolega novinara iz IP-a BHRT-a.

U pitanju je razgovor preko Vibera između generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića i jednog od važnih rukovodilaca, koji je poznat redakciji IP-a RTV Federacije, a koji je angažiran u tehničkom odjelu BHRT-a. Sve se događa uoči sastanka u zgradi menadžmenta, BHRT-a i predstavnika Trojke. Ova kratka, ali jasna prepiska, poklapa se sa ucjenama i prijetnjama menadžmenta i Upravnog odbora BHRT-a.

BELMIN: U srijedu je ključni sastanak.

RUKOVODILAC: Hvala, moj prijatelju.

BELMIN: Idemo do kraja, pa šta bude.

RUKOVODILAC: Ne znam šta bih ti rekao, no, ponekad je bolje prešutjeti. Onomad kada je trebalo otvarao sam sva vrata, to znaš, sada, sad sam siguran samo u jednu stvar a ona je da se ona može u hodu uraditi ili radikalno, ujutro, odmah večeras, ugasi sve. Ulaziti u sve veće konflikte kako ovdje tako i u ITC-u , a on lično sjedi s nama ili bar pokušava ponaosob saznati, iskopati svaku info o tvojim, našim koracima. E to je to, a tebi ne smiju, neće da ovo kažu. Za početak, kako bi uzoriti Džemo shvatio da misliš, mislimo ozbiljno, odmah ujutro nema Jutarnjeg i Dnevnika. Vjeruj do 16 sati bi puzao ispred tebe.

23. februar je ovaj petak. Prvi datum za kada je Belmin Karamehmedović, generalni direktor, uz podršku Upravnog odbora BHRT-a, u pismu ucjene najavio uskraćivanje pojedinih produkcijskih usluga, a zbog neizmirenih obaveza. Pismo ucjene neodoljivo podsjeća na Viber prepisku između njega i očito lojalnog rukovodioca, poslušnog i spremnog da ugasi Federalnu televiziju.

Konačni rok iz pisma ucjene je 7. mart. Također, zbog Belmina Karamehmedovića, koji odbija i dalje da potpiše Aneks ugovora o naplati RTV takse putem EPBiH, oba javna servisa sa sjedištem u Sarajevu izgubila su nepovratno prihode, pojedinačno u iznosu po 2 miliona i 800 hiljada maraka. To ne sprečava ni Upravni odbor BHRT-a da mirno gleda na ucjene i urušavanje RTV Federacije, ali ni nadležnog i nimalo nedužnog državnog ministra Edina Fortu, piše Federalna televizija. 

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.