Ultimate magazine theme for WordPress.

FINRA: Obilježen Svjetski dan poduzetništva | RTVTK

0 2


Univerzitet FINRA Tuzla obilježio je Svjetski dan poduzetništva. Mladim ljudima predstavljene su mogućnosti i benefiti poduzetništva, te način na koji se od obične ideje može napraviti unosan posao. Sa ovog Univerziteta danas poručuju i da mlade ljude uče da razvijaju poduzetničke ideje i u firmama u kojima već rade.

Adnan Pihljak, student je 3. godine Računarstva i informatike na Univerzitetu FINRA Tuzla. Nedavno je razvio ideju koja se odnosi na proizvodnju i prodaju personalizovanih mehaničkih tastatura. Kaže da su mu profesori na FINRI bili veliki oslonac te su mu pomogli da pokrene vlastiti biznis.

  • Do ideje je došlo zato što je mene zanimalo kako se proizvode tastature. Onda sam shvatio da u BiH nemamo takav proizvod.

Podrška idejama mladih jedna je od osnovnih zadaća ovog Univerziteta, koji razvija i podstiče poduzetnički duh. Stoga je razvoj praktičkih vještina kod studenata jedan od najvažnijih ciklusa obrazovanja, kaže profesor Adem Azabagić.

  • Poduzetnički smo orjentisani zato što je danas ovo jedna od osam ključnih kompetencija za mlade bez kojih ne mogu da se razvijaju i traže nove poslove.

A do novih poslova mogu doći sami, ukoliko imaju dobru ideju i dobre mentore, pojašnjava Edin Glogić, zamjenik direktora Univerziteta FINRA Tuzla.

  • Mi danas ovdje u okviru profesionalne orjentacije učenika srednjih škola smo odlučili da obilježimo Svjetski dan poduzetnika na način da omogućimo mladim ljudima, da im približimo poduzetništvo, da vide koji su benefiti i šta znači biti poduzetnik.

A poduzetnici su ljudi koji imaju hrabrost da krenu u realizaciju svojih ideja. Na Univerzitetu FINRA do sada ih je bilo 193-oje.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.