Ultimate magazine theme for WordPress.

FZZZ: Objavljen Javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja u 2024.

0 7


Federalni zavod za zapošljavanje objavio je Javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja u 2024. godini.

Poziv će biti otvoren na web portalu Federalnog zavoda www.fzzz.ba 18., 19. i 20.3., dok će mogućnost za apliciranje na Javni poziv za samozapošljavanje biti otvorena 20., 21. i 22.3.2024. godine.

Svi javni pozivi bit će objavljeni u terminu od 8 do 16 sati, za sve kantone.

Programi su namijenjeni poslodavcima koji uredno izmiruju poreze i doprinose i nezaposlenim osobama koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, bez obzira na dob, pol i zanimanje, a sve u cilju zapošljavanja osjetljivih kategorija, podizanja motivacije nezaposlenih i sprečavanja dugoročne nezaposlenosti.

Na ovom linku možete aplicirati na Javni poziv

U ovu svrhu za ovu godinu, za Tuzlanski kanton, izdvojeno je nešto više od 8,4 miliona KM za zapošljavanje i nešto više od 2,9 miliona KM za pokretanje samostalne djelatnosti.

Zapošljavanja su uglavnom na period od 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od stručne spreme, a mjesečni iznos po osobi kretat će se između 600 i 750 KM u zavisnosti od programske mjere.

Poslodavci i nezaposlene osobe koje planiraju aplicirati na navedene Programe potrebno je da budu registrovani na web portalu Federalnog zavoda, a što je bilo obavezno da učine do 8.3.2024. godine o čemu su i bili ranije obaviješteni.

Kroz programe Federalnog zavoda, u prošloj godini, na području Tuzlanskog kantona zaposleno je preko 1700 osoba, od čega je oko 300 samostalnih biznisa.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.