Ultimate magazine theme for WordPress.

Gaza je sastavni dio palestinske teritorije

0 2


Gaza je sastavni dio palestinske teritorije i nemoguće je na bilo koji način prihvatiti planove okupacione države, poručio je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, javlja Anadolu.

Izrazio je zahvalnost Turkiye na kontinuiranoj podršci Palestini.

“Moraju se pojačati napori da se Palestini pruži međunarodna zaštita”, istakao je Abbas.

Palestinski predsjednik je istakao da i oni žele da se ova zaštita realizuje.

Abbas je izrazio iskrenu zahvalnost za pomoć koju je Turkiye poslala palestinskom narodu i narodu u Gazi.

“Turkiye na temelju bratstva s narodom Palestine i historijskom odgovornošću na najbolji način izvršava svoje odgovornosti”, poručio je palestinski predsjednik.

Napominjući da je više od 120.000 Palestinaca trenutno povrijeđeno i mrtvo, Abbas je rekao: “Na isti način, Izrael nastavlja svoje zločine i masakre na Zapadnoj obali”.

Navodeći da Izrael “nastavlja svoje nepromišljene napade” na okupirani Al-Quds (Jerusalem) i Zapadnu obalu, pored napada u Gazi, Abbas je rekao da se nastavljaju i napadi jevrejskih doseljenika.

Naveo je da bi trebalo organizovati međunarodnu mirovnu konferenciju i usvojiti mapu puta.

“Ne prihvatamo deportaciju palestinskog naroda iz Gaze i sa Zapadne obale. Izrael, s druge strane, pokušava da realizuje ovaj projekat uništavanjem. Gaza je sastavni dio palestinske teritorije i nemoguće je na bilo koji način prihvatiti planove okupacione države”, istakao je Abbas.

Poručio je da su mir i sigurnost mogući sa prestankom izraelske okupacije.

Abbas je dodao da se “povjerenje, stabilnost i dobrosusjedski odnosi mogu postići” u regionu okončanjem izraelske okupacije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.