Ultimate magazine theme for WordPress.

Grad Tuzla usklađuje komunalne propise s novim tehnologijama u reklamiranju

0 0


Na sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzle, održanoj u utorak u Gradskoj upravi, razmatran je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, u svrhu prilagođavanja novim tehnologijama u oblasti reklamiranja, a koja će biti upućena Gradskom vijeću Tuzle na usvajanje.

Razvoj tehnologije u reklamiranju, posebno digitalnih medija, zahtijeva ažuriranje komunalnih propisa kako bi se osigurala efikasnost oglašavanja.

Grad Tuzla, prepoznajući važnost praćenja trendova u reklamiranju, želi omogućiti pravnim i fizičkim licima korištenje svih raspoloživih reklamnih medija na njegovom području.

Ključne izmjene uključuju dopuštanje postavljanja reklamnih objekata poput jumbo plakata, LED displeja i city light panela u užoj gradskoj jezgri, pod uslovom da su takve lokacije definisane Programom lokacija. Osim toga, uvodi se i novi tip reklamnog objekta – digitalni city light pano, koji omogućava upravljanje putem internetske mreže.

Predložene izmjene ne samo da će modernizovati način reklamiranja u Tuzli, već će i omogućiti Gradu da koristi reklamne medije za obilježavanje državnih praznika i promociju lokalnih događaja.  Također, omogućava se postavljanje reklamnih objekata poput banderola, reklamnih i informativno-propagandnih panoa na stubove javne rasvjete.

Ovime se pravnim i fizičkim licima na području grada Tuzle pruža mogućnost korištenja svih raspoloživih reklamnih medija za oglašavanje usluga i proizvoda. Također, odlukom će se regulisati i postavljanje državnih i ukrasnih zastavica tokom državnih praznika na stubove javne rasvjete.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.