Ultimate magazine theme for WordPress.

Građani Rusije izrazili podršku majci Alekseja Navaljnog

0 1


Pedesetak građana, većinom državljana Ruske Federacije, okupilo se u središtu Zagreba, glavnog grada Hrvatske, kako bi poručili da je ruski predsjednik Vladimir Putin odgovoran za ubojstvo oporbenog političara Alekseja Navaljnog, poslali su poruku kako su za obustavu rata u Ukrajini te demokratizaciju ruskog društva, javlja Anadolu.

Uz fotografije bivšeg čelnika ruske oporbe Alekseja Navaljnog, poruke podrške njegovoj majci i nastavku političkog naslijeđa Navaljnog, na Trgu bana Jelačića zapaljene su svijeće i održani prigodni govori za pedesetak sudionika mirnog skupa.

“Najvažnije što bih htjela poručiti je da Rusija nije Putin. Tisuće i milijuni Rusa nisu suglasni s ovim što se događa u Ukrajini, niti unutar Rusije i svijet to mora znati. Aleksejeva majka, Julija Navaljni, to je naglasila u svom nastupu i to bih htjela poručiti na ovom skupu“, rekla je okupljenima Marija Hairova, ruska državljanka koja niz godina živi u Hrvatskoj.

Jedan od organizatora mirnog skupa Aleksandar Turushev istakao je da će se zauvijek sjećati Navaljnog.

“Navalnijev san je bila demokratska, europska zemlja koja poštiva zakone i ljudska prava. Navalni nije umro jer heroj ne može umrijeti, mi ćemo zauvijek sačuvati sjećanje na Navalnoga u svome srcu“, poručio je Turushev.

Nakon obraćanja na glavnom zagrebačkom trgu i izvikivanja “Navaljni, Navaljni“, aktivisti su se u koloni, uz pratnju policije zaputili do Spomenika žrtvama holokausta na Glavnom kolodvoru gdje su položili svijeće i cvijeće. Putem su izvikivali parole: “Putin je ubojica, Aleksej Navaljni je heroj“, “Rusija će biti slobodna, mir Ukrajini“, “Putin je ubojica, Putina u Hag“, “Ne ratu s Ukrajinom“…

Između ostaloga poručili su kako Aleksej Navaljni nije umro prirodnom smrću, već kako je ubijen u sibirskom zatvoru u kojem je odsluživao izrečenu kaznu od ukupno 29 godina zatvora.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.