Ultimate magazine theme for WordPress.

‘GRIJEŠIŠ U OBA SLUČAJA…!’: Netanyahu žestoko uzvratio na kritike američkog predsjednika

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/b33213213213321312.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/b33213213213321312.jpg”,”caption”:”Ilustracija”,”bg”:”cfaab1″}]

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu rekao je da su kritike koje je na njegov račun iznio američki predsjednik Joseph Biden “pogrešne” i “netačne”.

Netanjahu je odgovarao na izjavu Bidena koji je rekao da Netanjahu “nanosi više štete Izraelu, nego koristi” kroz svoju politiku u Gazi.

“Ne znam tačno na šta je predsjednik mislio, ali ako je mislio da jurim lične političke ciljeve protiv želje većine Izraelaca i da to šteti interesima Izraela, griješi u oba slučaja”, rekao je Netanjahu za Politiko.

On je dodao da to nije njegova privatna politika.

“Tu politiku podržava velika većina Izraelaca”, rekao je Netanyahu.

Premijer Izraela je rekao da je “posljednja stvar koju Izrael treba da uradi da odobri uspostavljanje Palestinske samouprave u Gazi”, kao i da Izraelci podržavaju njegovu poziciju da se ne formira palestinska država.

“Većina Izraelaca razumije da ukoliko to ne uradimo, ono što će se desiti je ponavljanje masakra od 7. oktobra, što bi bilo loše za Izrael, loše za Palestince, i loše za budući mir na Bliskom istoku”, istakao je Netanyahu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.