Ultimate magazine theme for WordPress.

Hamas: Izraelska ofanziva na Rafu staviće tačku na pregovore

0 3Ukoliko izraelske snage započnu ofanzivu na Rafu, Hamas će staviti tačku na sve pregovore o oslobađanju talaca, rekao je portparol te organizacije.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je, pred kopneni napad Izraela na grad Rafa na jugu Gaze, da je “pobjeda nadohvat ruke”.

– Uradićemo to. Pobijedićemo preostale terorističke bataljone Hamasa u Rafi, kojia je posljednji bastion, ali to ćemo učiniti – rekao je Netanjahu u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz.

Dodao je da će izraelska vojska učiniti sve da civilnom stanovništvu omogući bezbjedan prolaz kako bi moglo da napusti to područje.

Na pitanje kuda Palestinci treba da idu, Netanjahu je odgovorio da “razrađuju detaljan plan”.

Netanjahu je odbacio pozive Izraelu da ne ulazi u Rafu.

– Oni koji kažu da ni pod kojim okolnostima ne treba da uđemo u Rafu, u suštini nam govore da izgubimo rat – rekao je Netanjahu.

U izraelskim udarima na pojas Gaze u proteklih 96 sati ubijena su dva izraelska taoca i teško ranjeno osam, saopštile su Hamasove brigade Al Kasam na Telegramu.

“Njihovi uslovi postaju sve opasniji u svjetlu nemogućnosti da im se obezbijedi odgovarajući tretman. (Izrael) snosi punu odgovornost za živote povrijeđenih u svjetlu njihovog nastavka bombardovanja“, navodi se u saopštenju u vezi s preostalim taocima.

Tokom jednonedjeljnog primirja krajem novembra, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamjenu da Izrael oslobodi oko 240 palestinskih zatvorenika.

Glavni izraelski vojni portparol kontraadmiral Danijel Hagari rekao je u utorak da je 31 od preostalih talaca koje Hamas drži u Gazi mrtav.

Vlasti u Jerusalimu tvrde da se još 136 talaca i dalje nalazi u Gazi.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.