Ultimate magazine theme for WordPress.

Hamas: U bolnici Shifa pronađena tijela osoba koje su zakopane žive i vezanih ruku | RTVTK

0 0


Ovi užasni zločini pokazuju da Izrael nastavlja voditi svoje najgnusnije genocidne ratove protiv civila i civilnih struktura u Gazi, uz punu i neograničenu podršku američke administracije, piše u saopćenju Hamasa

Hamas je objavio da su tijela ljudi koje je Izrael žive zakopao vezanih ruku pronađena u bolnici Shifa, najvećem zdravstvenom kompleksu u Pojasu Gaze, javlja Anadolu. 

Iz palestinskog pokreta objavljeno je saopćenje povodom zločina počinjenih u bolnici Shifa, koja je tokom 15-dnevnih napada izraelskih snaga postala potpuno neupotrebljiva, a iz koje se Izrael povukao. 

Navedeno je da je u bolnici Shifa i njenoj okolini došlo do velikog razaranja, te da su zgrade uništene, zapaljene, civili u okolnim kućama strijeljani i izvršene “užasne egzekucije”.

Pronađena su tijela osoba koje su zakopane žive, vezanih ruku, čiji su leševi trunuli i koji su bili zgnječeni pod gusjenicama tenkova.

“Ovi užasni zločini pokazuju da Izrael nastavlja voditi svoje najgnusnije genocidne ratove protiv civila i civilnih struktura u Gazi, uz punu i neograničenu podršku američke administracije”, piše u saopćenju.

Ističe se da razmjere razaranja i masakri ne znače pobjedu nad palestinskim narodom, te navodi da je Izrael prisilio palestinski narod na iseljavanje.

Hamas je pozvao međunarodna pravosudna tijela, posebno Međunarodni kazneni sud, da “pokrenu stvarne postupke za istragu zločina počinjenih u bolnici Shifa i njezinoj okolini i svih zločina počinjenih za šest mjeseci”.

Izraelska vojska objavila je danas da se povukla iz najvećeg zdravstvenog kompleksa u pojasu Gaze, bolnice Shifa, i okoline.

Izraelska vojska tu je ubila više od 200 Palestinaca i pritvorila više od 900 Palestinaca tokom 14-dnevnih napada.

Očevici su izjavili da su prije povlačenja izraelske snage spalile sve zgrade bolnice Shifa i potpuno je razgradile, potpuno uništile podove i prostorije bolničke kirurške zgrade, spalile ostatak, spalile glavnu recepciju i zgradu hitne pomoći te uništile sve medicinske prostorije zalihe unutra.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.