Ultimate magazine theme for WordPress.

HDZ JE VEĆ U PREDIZBORNOJ KAMPANJI: Ismijali SDP-ovu koaliciju i optužili je da je ukrala slogan Kolinde Grabar-Kitarović

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/2224283.jpeg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/2224283.jpeg”,”caption”:”Koalicija Peu0111e Grbina (Foto: Agencije)”,”bg”:”c27e69″}]

HDZ je danas prozvao novoformiranu koaliciju na čelu sa SDP-om da je ime koalicije ukradeni slogan iz kampanje Kolinde Grabar-Kitarović za predsjedničke izbore, ocijenivši da će na parlamentarnim izborima “SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjeti politički debakl”.

“Ono što se jučer popodne dogodilo na Iblerovom trgu ukazuje na ono što sve vrijeme govorimo – da postoje dvije Hrvatske, jedna koju predvodi HDZ s koalicijskim partnerima i koja želi uspješnu Hrvatsku i, s druge strane, skup ljudi za koje mi govorimo da nemaju ni viziju, ni znanja, niti na kraju krajeva imaju lidera”, kaže Goran Ivanović na konferenciji za novinare HDZ-a u Hrvatskom saboru, komentirajući dogovor 10 stranaka koje predvodi SDP o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore. 

Okupili su se oko Peđe Grbina da bi uhljebili sebe, da bi ostvarili mandate i još jednom se možda našli u sazivu sabora, ocijenio je. “Govore o laži, kriminalu i o tome da netko nešto krade, a evo sada nešto znakovito – kažu oni da će se njihova koalicija zvati Koalicija za bolju Hrvatsku. Nema niže od ovoga”, prokomentirao je Ivanović te podsjetio da je Kolinda Grabar-Kitarović, kao kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima, imala slogan “Zajedno za bolju Hrvatsku”, prenosi Hina.

Znači, toliko ne prežu ni pred čim da su jednostavno rekli: “Pa zašto mi ne bismo upotrijebili i taj slogan”, dodao je Ivanović te ocijenio da će “i SDP i ovi patuljci oko Peđe Grbina doživjeti politički debakl”. Slikovito je to opisao i stihovima u stilu bećarca rekavši: “S Iblerovog trga zvona ječe, SDP se od ovoga opravit’ neće.”

Podsjetio je i na ime koalicije predvođene SDP-om na prošlim parlamentarnim izborima – Restart te rekao kako bi se sad koalicija mogla zvati “shut down ili game over”. Na primjedbu novinara kako su iz SDP-a rekli da je to jučer kolokvijalno rečeno, odnosno da to nije naziv koalicije, Ivanović je odgovorio “da u politici nema kolokvijalnog – ili si rekao ili nisi”. 

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.