Ultimate magazine theme for WordPress.

Hoće li krava Medena na Dobrinji dobiti svoj spomenik? Cijeli rat obezbjeđivala mlijeko za bebe – PressMedia

0 5


Vijećnik Naše Stranke u Gradskom vijeću Sarajeva, Ratko Orozović predložio je prije dva dana na sjednici ovog tijela, incijativu da se na Dobrinji uradi spomenik ili spomen ploča jednoj kravi.

On je pojasnio da je na Dobrinji “tokom rata” postojala krava koja se zvala Medena, koja se nalazila u jednom objektu na bulevaru.

– Ta krava je čitavo vrijeme rata bila muzulja, mlijeko te krave se koristilo i u bolnici za bebe, mnogo toga je vezano za taj jedan događaj koji je neobičan i čudan.

Ja predlažem da napravimo ili spomenik ili ploču toj čuvenoj kravi koja je značila za stanovnike Dobrinje, rekao je Ratko Orozović.

Koliko su ove inicijative i oni koji ih predlažu ozbiljni, veliko je pitanje s obzirom da se Sarajevo suočava s mnogo većim problemima infrastrukturne prirode pišu Vijesti.

@crnahronikainfo

Vijećnik Naše Stranke u Gradskom vijeću Sarajeva, Ratko Orozović predložio je prije dva dana na sjednici ovog tijela, incijativu da se na Dobrinji uradi spomenik ili spomen ploča jednoj kravi. On je pojasnio da je na Dobrinji “tokom rata” postojala krava koja se zvala Medena, koja se nalazila u jednom objektu na bulevaru. – Ta krava je čitavo vrijeme rata bila muzulja, mlijeko te krave se koristilo i u bolnici za bebe, mnogo toga je vezano za taj jedan događaj koji je neobičan i čudan. Ja predlažem da napravimo ili spomenik ili ploču toj čuvenoj kravi koja je značila za stanovnike Dobrinje, rekao je Ratko Orozović.

♬ original sound – CRNA Hronika

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.