Ultimate magazine theme for WordPress.

Hyundai ulazi u trku za povoljnim malim električnim vozilom sa Insterom

0 0

Hyundai nastavlja širiti svoju SUV ponudu, a novi član porodice je potpuno električna verzija subkompaktnog crossovera Casper pod nazivom Inster.

Riječ je o modelu s produženim međuosovinskim rastojanjem i više standardne tehnologije u unutrašnjosti. Za razliku od Caspera, koji je isključivo dostupan u Južnoj Koreji, Inster stiže i u Evropu, na Bliski istok te na azijsko-pacifičko tržište.

Inster je preuzeo dosta karakteristika od Caspera iz 2021. godine, no dobio je i novitete kako bi se izbjegle optužbe za čisti plagijat. Promjene se ogledaju u redizajniranim branicima, izboru između 15 i 17-inčnih felgi, drugačijim LED prednjim i stražnjim svjetlima, kao i međuosovinskom rastojanju koje je duže za 180 mm, dok je automobil ukupno duži za 230 mm u odnosu na Casper.

Inster je dug 3.825, širok 1.610 i visok 1.575 mm, a dužina njegovog međuosovinskog rastojanja iznosi 2.580 mm. Može se reći da se radi o mikro SUV-u koji je manji od subkompaktne SUV braće, među kojom su Bayon, Creta, Venue i Kona.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.