Ultimate magazine theme for WordPress.

IAKO SU IRMA BARALIJA I BOŠKA ĆAVAR KUMOVALE DOLASKU NA VLAST MARIJA KORDIĆA, OGLASILI SE IZ NAŠE STRANKE: ‘Čvrsto stojimo uz antifašiste Mostara’

0 3


[{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/nasa_stranka_mostar_antifasisti.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/nasa_stranka_mostar_antifasisti.jpg”,”caption”:””,”bg”:”403932″}]

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se danas povodom jučerašnjeg okupljanja udruženja antifašista kazavši da se treba okrenuti budućnosti i zaustaviti veličanje zločinačkih ideologija. Tim povodom reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Mostaru.

“Poručujemo gradonačelniku Kordiću da su jedini antifašistički pokret u Drugom svjetskom u Mostaru, ali i cijeloj Jugoslaviji bili partizani i da je njihov organizator bila Komunistička partija. Mi drugog vojno i politički organizovanog antifašizma iz tog perioda nemamo. Podsjećamo i na ZAVNOBiH, koji je kruna naše antifašističke borbe i kao takav temelj državnosti BiH. Mostar kakav poznajemo u ogromnoj većini izgrađen je pod simbolima koje Kordić proglašava nepoćudnim. Mi nećemo odustati od najsvjetlijeg dijela naše povijesti i jedne od najčasnijih borbi koje su i Mostarci borili i izborili pobjedu.

Čvrsto stojimo uz antifašiste Mostara, njihovo slobodno okupljanje i pravo na izražavanje vlastitih stavova uvjereni da će takvi ljudi opet postati većina u Mostaru a i šire. Ovu priliku koristimo da unaprijed čestitamo 14. februar, Dan oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu”, saopćeno je iz Naše stranke.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.