Ultimate magazine theme for WordPress.

Izrael u zračnim i kopnenim napadima na Gazu ubio još nekoliko desetaka Palestinaca | RTVTK

0 0


Izrael je u petak nastavio sa zračnim i kopnenim napadima u pojasu  Gaze, ubijajući desetke Palestinaca, dok su se borili oko glavne bolnice Al Shifa u gradu Gazi, saopćili su palestinski zvaničnici i izraelska vojska.

Palestinski zdravstveni zvaničnici naveli su da je u dva izraelska napada na predgrađe Al-Shejaia u istočnom kvartu grada Gaze poginulo 17 ljudi, dok je u izraelskom zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Maghazi u centralnom pojasu Gaze ubijeno osam osoba.

Vladin ured za medije koga predvodi Hamas saopćio je da je najmanje deset policajaca, zaduženih za osiguranje pomoći raseljenima u sjevernoj Gazi, među ubijenima u Al-Shejaii.

Izraelska vojska je saopćila da su njene snage nastavile s operacijama u okolini kompleksa bolnice Al Shifa u gradu Gazi “dok ublažavaju štete po civile, pacijente, medicinske timove i medicinsku opremu”, te dodajući da su tokom proteklog dana ubile više naoružanih ljudi i locirale oružje i vojnu infrastrukturu.

Na krajnjem jugu pojasa, Izrael je nastavio s bombardovanjem Rafaha, posljednjeg utočišta Palestinaca, gdje se sklonilo više od polovine od 2,3 miliona stanovnika Gaze. U zračnom napadu na kuću ubijeno je 12 Palestinaca u četvrtak navečer.

Više od 32.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj ofanzivi na pojas Gaze od 7. oktobra, a 71 je ubijen u posljednja 24 sata, saopćile su zdravstvene vlasti na toj teritoriji.

Vjeruje se da je još hiljade ubijenih zatrpano pod ruševinama, a više od 80 posto stanovnika Gaze je raseljeno, od kojih su mnogi u opasnosti od gladi, prenosi AP.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.