Ultimate magazine theme for WordPress.

Izraelske snage izvele raciju u Ramallahu, ubile 16-godišnjeg Palestinca | RTVTK

0 1


Izraelske snage izvele su raciju tokom noći u administrativnoj prijestolnici Palestinaca, gradu Ramallahu na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši 16-godišnjaka u izbjegličkom logoru tokom njihovog najvećeg napada na grad u posljednjih nekoliko godina, saopćili su palestinski izvori u ponedeljak.

Svjedoci u Ramallahu naveli su da su izraelske snage ušle u desecima vojnih vozila u grad, koji je sjedište Palestinskih vlasti na čelu s predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da su izraelske snage otvorile vatru i ubile 16-godišnjeg Mustafu Abu Shalbaka tokom racije u izbjegličkom logoru Am’ara.

Palestinska novinska agencija WAFA javila je da je došlo do sukoba dok su izraelske snage upadale u logor, “tokom čega je na palestinske mladiće ispaljena bojeva municija”, ranivši Abu Shalbaka u vrat i grudi.

Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar.

Izraelske snage također su pokidale glavni put u gradu Tulkarmu na Zapadnoj obali tokom upada u njega, saopćili su svjedoci.

WAFA je također javila da su izraelske snage upale u grad Nablus na Zapadnoj obali i digle u zrak kuću čovjeka koga je Izrael ranije optužio za napad u kome su britansko-izraelska majka i njene dvije kćerke ubijene u aprilu na Zapadnoj obali.

Čovjeka, Moaza al-Masrija, ubile su izraelske snage u Nablusu prošlog maja.

Izraelske snage uhapsile su najmanje 55 Palestinaca tokom noći u racijama širom Zapadne obale, saopćio je Klub palestinskih zatvorenika, prenosi Reuters.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.