Ultimate magazine theme for WordPress.

‘IZRALESKI ZVANIČNICI ĆE ODGOVARATI ZA SVOJE POSTUPKE’: Turska osuđuje smrtonosne napade na škole u južnom Pojasu Gaze

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/07/gaza_2_2.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/07/gaza_2_2.jpg”,”caption”:”Foto: Agencije”,”bg”:”464a4b”}]

Turska osuđuje izraelske napade na škole u kojoj se nalaze raseljeni ljudi u južnom Pojasu Gaze, saopštilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova.

“Masovne grobnice u Khan Younisu i napadi na škole u posljednja četiri dana konkretan su dokaz izraelske namjere da potpuno istrijebi palestinski narod“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da su napadi takođe pokazali da Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua želi potkopati pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

“Izraelski zvaničnici će odgovarati za postupke koji zanemaruju sve vrijednosti čovječanstva i međunarodnog prava“, saopštilo je ministarstvo.

Nekoliko osoba je ubijeno, a desetine povrijeđeno u izraelskom napadu na školu u Khan Yunisu u utorak, objavili su ljekari, prenosi Anadolija.

Prošle sedmice, izraelska vojska izdala je naredbe za evakuaciju palestinskih stanovnika nekoliko područja u istočnom Khan Younisu.

Od izbijanja sukoba u Gazi, izraelska vojska je pogodila nekoliko palestinskih centara za raseljene širom Pojasa Gaze, ubivši na desetine Palestinaca.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima, od tada je ubijeno više od 38.200 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.