Ultimate magazine theme for WordPress.

JA SANJAM 25 GODINA, ONA OSTVARI ZA MJESEC

0 0


Naime, na repertoaru Kamernog teatra u ovom mjesecu našle su se dvije Indirine predstave – “A onda je nešto puklo” i “Ja, Bosanac”, a to je nekima zasmetalo.

Na svom Facebook profilu tim povodom oglasio se i sarajevski dramaturg Almir Imširević.

Ono o čemu ja sanjam više od 25 godina – Indira Sorguč ostvari u jednom mjesecu. Čak dva njena teksta (u njenoj režiji) u martu igraju na sceni Kamernog teatra. Skidam kapu…i prestajem sa sanjanjem.

Malograđanski pir je više od predstave, zar ne? Fakat, nešto je puklo”, napisao je Imširević i izazvao brojne reakcije.

Glumac Aldin Tucić, koji u posljednje dvije godine sarađuje s Indirom na predstavi “Ja, Bosanac”, oštro je odgovorio Imšireviću

Ovako vam podršku daju budžetlije. Almire, da ste bar pogledali predstavu pa hajde, ali nema veze. Želim da se i vama posreći pa da napišete dva teksta koja će zaigrati u tom istom Kamernom. Uostalom, baš ste primjer ostalim dramaturzima.

-Po*eri po tuđem, hvali svoje. A tuđe nisi ni probao. Od danas kad me sretneš, pređi molim te ulicu, jer u lice mogu samo da te pljunem”, poručio je Tucić Imšireviću.

Na prozivke je reagirala i sama Indira koja se također oglasila na Facebooku.

Neko sanja četvrt vijeka, neko i cijeli život, a ne radi i ometa druge u ostvarivanju njihovih snova, a neko radi i ne ometa nikoga, nego, naprotiv, podržava one koji sanjaju i rade na ostvarivanju svojih snova. A tad se i snovi ostvaruju”, napisala je Indira, a podršku joj je pružio i muzičar i novinar Amir Misirlić.

Njene drame u sebi nose srž pozorišta kao takvog. A ta suština je sadržana u igri. I zato nije čudo da u vremenima svakojakih umjetničkih eksperimenata i ispitivanja granica izdržljivosti publike ona ima toliko poklonika i njene predstave se igraju širom svijeta. Neko će, to što ona radi nazvati, moguće, populizmom i podilaženjem publici.

-Ja bih to nazvao razumijevanjem publike. A i zar bi trebalo da mrzi publiku? Ona se sjajno igra i uživa dok radi svoje predstave, pa onda i mi uživamo dok gledamo tu igru na sceni.

Naravno da je velika stvar kad su dvije njene predstave u repertoaru ‘Kamernog’. Veliko, ali ne i neobično”, napisao je Misirlić između ostalog, piše Klix.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.