Ultimate magazine theme for WordPress.

“Jedini je Šmit nezadovoljan” – PressMedia

0 1


Predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik komentarisao je jučerašnji sastanak u Mostaru vladajuće koalicije, rekavši “da je samo Kristijan Šmit (Christian Schmidt) nezadovoljan” nakon njega. 

– Jedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su “turista” Šmit i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika. Kao učesnik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu.

Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama – napisao je na društvenoj mreži X. 

On ističe da EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu.- Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je evropski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo saglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vjekovni konflikti u Evropi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive – naveo je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta rekao je da neće odustati od služenja interesima naroda. – Јedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i borit ću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina. Ukratko, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome – rekao je Dodik.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.