Ultimate magazine theme for WordPress.

JP Elektroprivreda BiH: Promjena u primjeni dnevnih tarifnih stavova | RTVTK

0 0


Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedjelju 31. marta, nastupit će i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije. 

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan, saopćeno je iz JP Elektroprivreda BiH. 

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavaće se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH (www.epbih.ba), dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH, navodi se u saopćenju.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.