Ultimate magazine theme for WordPress.

Juniorke otvaraju kvalifikacije utakmicom protiv Holandije

0 0


U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine se od petka pripremaju u Bijeljini, u Etno selu „Stanišići“ za kvalifikacioni turnir grupe A6 za EURO WU-19 2024.

Prvi protivnik bh. selekciji biće selekcija Holandije, a utakmica će biti odigrana sutra.

Selektor Dragan Jevtić uoči ovog susreta kaže:

„Očekuje nas prva utakmica na turniru protiv Holandije, koja je respektabilan i jak protivnik. Većina naših igračica je već imala priliku sa se susretne sa njima na Evropskom prvenstvu za kadetkinje koje je održano u Bosni i Hercegovini. Ekipe se dobro poznaju i ulogu favorita moramo prepustiti gošćama, ali i mi smo dobro spremili ekipu i sigurno da će igračice pružiti maksimum. Sve jedva čekaju početak utakmice i želimo da se predstavimo na najbolji način.“

Golmanica Iman Dumanjić, ne krije zadovoljstvo što je pozvana na ovo okupljanje:

„Pred nadolazeće kvalifikacije osjećam veliku motivaciju i spremnost za izazove koji nas očekuju. Svjesni smo da će svaka od tri utakmice biti veoma zahtjevna, ali se trudimo pružiti najbolje performanse i postići željeni rezultat. Ključni faktor za uspjeh naše reprezentacije biće borbenost koju ćemo pokazati na terenu. Spremne smo, jako smo trenirale u proteklom periodu i daćemo sve od sebe kako bismo postigle što bolje rezultate. Nastupati za reprezentaciju predstavlja za mene neizmjernu čast i privilegiju, teško je opisati tu emociju. Zahvalna sam selektoru i trenerima na ukazanom povjerenju i pozivima tokom svih ovih godina. Svim snagama ću se truditi da opravdam svoje mjesto u reprezentaciji, kao i uvijek do sada.”

Osim Holandije, u grupi su još selekcije Finske i Poljske a bh. tim će svoje utakmice odigrati prema sljedećem rasporedu:

Etno selo Stanišići, 03.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – Holandija

Gradski stadion Ugljevik, 06.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – Finska

Etno selo Stanišići, 09.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – PoljskaSource link

Leave A Reply

Your email address will not be published.