Ultimate magazine theme for WordPress.

Kid’s festival: Odžana četvrta smotra predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona | RTVTK

0 2


U utorak 20. 2. 2024. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održan je 4. Kid’s festival u organizaciji Richmond Park International Primary School Tuzla.

Kid´s festival je projekat koji se realizuje u organizaciji Richmond Park ustanove, a u saradnji sa predškolskim ustanovama na nivou Tuzlanskog kantona. Ove godine saradnja je ostvarena sa: Javnom ustanovom za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla, Javnom ustanovom „Dječije obdanište“ Živinice,  Privatnom predškolskom ustanovom „Aladin“ Tuzla, Privatnom predškolskom ustanovom „Maštaonica“ Tuzla, Privatnom predškolskom ustanovom „Montessori IQ kutak“ Tuzla, Privatnom predškolskom ustanovom „Vrtić Kiki“ Tuzla, Privatnom predškolskom ustanovom „Mala akademija“ Tuzla, te Privatnom predškolskom ustanovom „Ententini“ Tuzla.

Godinama unazad važnost ovog projekta prepoznata je, te podržana kako od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, tako i od strane Pedagoškog zavoda TK. S tim u vezi, o projektu i njegovoj ulozi ne samo u odgojno-obrazovnom procesu, nego i u samoj lokalnoj zajednici kazali su predstavnik Ministarstva obrazovanja i nauke TK, gospodin Elmir Tukić, te direktor Pedagoškog zavoda TK, gospodin Izet Numanović.

Važno je naglasiti da je Kid´s festival projekat koji se realizuje kroz unaprijed pripremljen program i gdje su svi učesnici imali priliku predstaviti se na što inovativniji, zabavniji i kreativniji način.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.