Ultimate magazine theme for WordPress.

Konaković sa predsjednikom Generalne skupštine UN – Rezolucija o Srebrenici ima historijsku važnost | RTVTK

0 0


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je danas, tokom boravka u New Yorku, sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Dennisom Francisom.

Na sastanku je razgovarano o značaju Rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici 1995, koju je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila 23. maja ove godine.

Istaknuto je da Rezolucija ima historijsku važnost, prije svega, u promoviranju istine o počinjenom genocidu u Srebrenici ali i kada je riječ o izgradnji mira, sigurnosti i povjerenja, kako u Bosni i Hercegovini tako i regionu.

Na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a „Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine“, Stalna misija Bosne i Hercegovine pri UN organizira danas prvu zvaničnu komemoraciju u Ujedinjenim nacijama na visokom nivou, u povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH. Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.