Ultimate magazine theme for WordPress.

Kosovska policija pronašla veću količinu naoružanja u blizni Zvečana, na severu Kosova

0 0


Kosovska policija je danas u okolini Zvečana, na severu Kosova, pronašla veću količinu naoružanja i vojne opreme, javlja Anadolu.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u prostorijama Regionalne policijske uprave Severna Mitrovica, ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je kazao da je naoružanje pronađeno na osnovu informacija nekih građana i Kosovske obaveštajne agencije.

Svecla je naveo da su pronađeno naoružanje terorističke grupe planirale da koriste za napade na kosovske institucije, pre svega na pripadnike Kosovske policije.

“Ovaj arsenal naoružanja je ostatak naoružanja terorističkih grupa vođenih od Milana Radojčića, finasiranih, dirgovanih i podržanih od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je peti depo tokom godinu dana koje smo otkrili i to je još jedan dokaz direktne uključenosti države Srbije u tendenciju da se destabiliše Kosovo s ciljem njene reokupacije ili njenih delova”, kazao je Svecla.

On je istakao da će svi koji su uključeni u nasilne i terorističke akte, koji ugrožavaju ustavni poredak i krše zakon, pre ili kasnije, biti dovedeni pred pravdu i biće osuđeni za dela koja su izveli ili planirali u cilju ugrožavanja bezbednosti Republike Kosovo.

Generalni direktor Kosovske policije, pukovnik Gazmend Hoxha je kazao da je u blizini gvozdenog mosta prema Rudaru, kod Zvečana, tokom pretresa pronađeno naoružanje i vojna oprema.

“Danas je zaplenjeno 1.588 municije, deset dugih cevi, od kojih je šest K-47, dva laka mitraljeza, jedna poluautomatska puška Šatgan, 62 komada šok bombi, 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, durbin, 4 radio veze, jedan zagušivač, rezerna oprema za radio vezu, 33 puna šaržera, osam praznih šaržera, sedam maski, jedna gas maska, jedan pancir, dve ploče protiv metaka, jedna uniforma srpske vojske i deset uniformi kosovske policije, deo uniforme, jedan šator, oprema za dron i rezervna operma za oružje”, kazao je Hoxha.

On je naveo da je u toku intervjuisanje jedne osobe, bivšeg kosovskog policajca, koji se dovodi u direktnu vezu sa naoružanjem pronađenim u blizini kuće u kojoj on radi.

Naroužana grupa Srba, predvođena Milanom Radojčićem, tadašnjim potpredsednikom Srpske liste, 24. septembra prošle godine u Banjskoj, kod Zvečana, napadnuta je Kosovska policija i tom prilikom je ubijen jedan kosovski policajac, dok su u razmeni vatre sa policijom nastradala i tri napadača.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.