Ultimate magazine theme for WordPress.

Lahm: Francuska je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva u Njemačkoj

0 0


Šef organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u Njemačkoj Philipp Lahm rekao je danas da je reprezentacija Francuske favorit na takmčenju ovog ljeta, pošto ima izuzetne fudbalere u svojoj ekipi.

U intervjuu France presseu Lahm je na pitanje koga vidi kao osvajača Evropskog prvenstva, odgovorio: “Francuska, jednostavno zato što ima, rekao bih, 40 igrača, zaista ima mnogo vrlo talentovanih fudbalera”. “Imaju vrlo izbalansiran tim i lako mogu da naprave promjene, da uvedu igrače sa klupe koji bi inače mogli da igraju od početka. Ali ono što je odlučujuće je da se predstave kao ekipa na terenu”, naveo je Lahm.

On je ocijenio da “velike fudbalske nacije” imaju šansu da osvoje trofej, ali i da želi da vidi jedan tim koji će napraviti iznenađenje, da jedna ekipa iz manjih zemalja ode daleko. “Prilično sam siguran da će titulu osvojiti fudbalska nacija, favorit koji je osvajao posljednjih godina”, naveo je nekadašnji kapiten njemačke reprezentacije.

On je pohvalio igru Njemačke i pobjedu protiv Francuske (2:0) u subotu u prijateljskoj utakmici u Lyonu.

“Julian Nagelsmann je pronašao jasnu fomraciju, ima centralne defanzivce, njegove bekove i vrlo dinamične mlade igrače. To nam daje samopouzdanje. Takođe je važno za Njemačku i za euforiju u našoj zemlji da reprezentacija igra dobar fudbal, strastveno. Utakmica u subotu je prvi korak, ali o tome ćemo moći da sudimo vremenom”, rekao je Lahm.

On je ocijenio da fudbaleri Florian Wirtz i Jamal Musiala imaju talenta da odvedu ekipu na drugi nivo.

“Važno je da se sve poklopi u isto vrijeme, da se svi dijelovi slagalice slažu. To nam se dogodilo 2014. godine, svi su znali uloge i svoj kvalitet su podredili ekipi”, rekao je Lahm, misleći na osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Ilustracija)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.