Ultimate magazine theme for WordPress.

Lugavić sa djecom posadio sadnice u dvorištu vrtića “Bambi” u sklopu ekološke akcije “U susret proljeću sa prirodom”

0 1


U dvorištu vrtića “Bambi”, u srijedu je gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa djecom iz vrtića posadio niz sadnica hortikulture, uključujući lauruse i smaragdne čemprese. U skladu sa sve većom sviješću o potrebi za očuvanjem okoliša i promocijom ekološki osviještenog pristupa, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla i Ekološki savez “EKO-ZELENI” Tuzlanskog kantona organizovali su zajedničku ekološku akciju sadnje ukrasnog bilja pod nazivom “U susret proljeću sa prirodom”. Djeca iz vrtića, zajedno sa svojim učiteljicama, uz pjesmu i igru, pripremila su poseban program posvećen važnosti očuvanja okoliša.

Gradonačelnik Lugavić istaknuo je važnost ovakvih akcija u razvoju ekološke svijesti kod djece, ističući kako je briga za okoliš ključna za budućnost planete te da je svako posađeno drvo produžetak života naše planete.“Ovaj događaj nije samo simbol poštovanja prirode i ekološke osviještenosti, već i potvrda da se od najmlađih uzrasta počinje graditi ljubav prema okolišu i svijest o važnosti njegova očuvanja. Veoma sam sretan što su nam naši najmlađi sugrađani i sugrađanke  priredili jedan predivan program kojim oni pokazuju koliko vole svoj grad ovako mali, a tek koliko će ga voljeti kada još odrastu.”

Gradonačelnik je također naglasio kontinuirani angažman Grada Tuzle u pošumljavanju i uređenju gradskih prostora s ciljem stvaranja ljepšeg i ugodnijeg okruženja za sve građane, te je kazao: “Grad Tuzla je i prošle godine zasadio veliki broj stabala raznog drveća, a ove godine smo nastavili s time. Samo na Slanoj Banji, u proteklih sedam dana, zasadili smo 36 smaragdnih tuja. Nastavljamo i dalje sa tom akcijom, uređujemo naše kružne tokove, i ostale zelene površine raznim ukrasnim biljem.”

Izrazio je i zahvalnost predsjedniku Udruženja “EKO-ZELENI” Tuzlanskog kantona, prof.dr. Muhamedu Omeroviću jer su podržali ovu akciju.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.