Ultimate magazine theme for WordPress.

LUKIĆEV ADVOKAT OČAJAN: ‘Još uvijek nema odluke Suda  BiH, nadam se da će sutkinja Sena Uzunović…’

0 4


[{“img”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/milosl.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2024\/02\/milosl.jpg”,”caption”:”MILO\u0160 LUKI\u0106″,”bg”:”dfd7d2″}]

Advokat Miljkan Pucar, koji pred Sudom BiH zastupa vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, rekao je za RTRS da još nisu dobili odluku o zahtjevu odbrane za spajanje postupka protiv Lukića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Optužnice su razdvojene, iako imamo jedan optužni akt. Mi smo podnijeli zahtjev da se ta dva postupka spoje, ali još nismo dobili oduku o tome. Radi se o procesnom rješenju protiv kojeg nije dozvoljena žalba, rekao je Pucar.

On je izrazio nadu da će nova sudkinja, Sena Uzunović, prihvatiti argumente odbrane i spojiti predmete protiv Lukića i Dodika.

Pucar je rekao i da ove predmete ne bi trebalo da vodi isti sudija.

– Ukoliko su saopštuženi u razdvojenim predmetima, isti sudija ne bi trebalo da vodi oba predmeta, jer je već u jednom premetu čuo dokaze i zauzeo mišljenje, a to isto će učiniti i u drugom – naveo je Pucar.

Govoreći o sutrašnjem ročištu Lukiću, Pucar je rekao da će najverovatnije biti pročitana optužnica, odnosno jedan optužni akt u predmetima protiv Dodika i Lukića.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.