Ultimate magazine theme for WordPress.

Magazinović: Europski put Bosne i Hercegovine je naš najsigurniji garant mira i razvoja

0 0


Šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Saša Magazinović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je jučerašnjim usvajanjem još dva evropska zakona u PSBiH obezbijeđeni novi krupan korak za Bosnu i Hercegovinu na putu ka otvaranju pregovora sa Evropskom unijom.

– Trebamo uzeti trenutak za prepoznavanje dobrih stvari koje se događaju. Politička svakodnevnica ne nudi puno takvih trenutaka. Navikli smo da dobre stvari prođu neprimjećeno jer ih vrlo brzo prestignu one loše – kazao je Magazinović za Fenu.

Po njegovom mišljenju, europski put Bosne i Hercegovine je naš najsigurniji garant mira i razvoja.

– Svako ko je opredijeljen za, prije svega mir a onda i razvoj, će učiniti sve da podrži i doprinese ovom putu. Svako ko nastoji obezvrijediti i usporiti ovaj put treba suštinski promisliti o svom odnosu prema državi, ljudima koji u njoj još uvijek svojim izborom žive, a naročito generacijama kojima tu državu ostavljamo. Veliku energiju ulažemo da se ubrza i učini svrsishodnim evropski put Bosne i Hercegovine i važno je da to od strane Europske unije bude adekvatno prepoznato – rekao je Magazinović.

Naime, oba doma Parlamentarne skupštine BiH jučer su usvojila Zakon o spriječavanju sukoba interesa te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.